Dopasuj do siebie swój nóż kuchenny

Czubek już że 4x naprawiałem także mój jest 20mm krótszy, mam go od ponad 10lat jako jedyny tak właściwie nóż kuchenny. W celu zapoznania się z ofertą Leaselinkkliknij w przycisk „weź leasing teraz”. W nowo otwartym oknie pojawi się proponowana kalkulacja. Dopasuj propozycję do swoich potrzeb i postępuj zgodnie z instrukcjami.

Posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień. Cena ostrzenia – three,10-6,10 zł za 1 cm długości ostrza w zależności od stanu ostrza. Noże kuchenne Globalsłyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem.Są lekkie i doskonale wyważone,a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas.

Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów. W załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania. Ja lubię kroić ogórki nożem na plasterki grubości około 1-1,5 mm. Można też użyć do tego robota kuchennego ze specjalną nakładką, gilotyny do warzyw, tarki z ostrzem do krojenia warzyw w plasterki..

Marka Global to jedna z ulubionych wśród profesjonalnych kucharzy. Nóż szefa kuchni G-2 został zaprojektowany już ponad 30 lat temu i nadal cieszy się ogromną popularnością. Jak wszystkie noże tego typu świetnie nadaje się do wszystkich czynności kuchennych. Wcześniej kroiłem zwykłym nożem lecz ten jest o wiele lepszy, ponieważ jest szerszy i łatwiej się nim kroi rolki. Tak może trochę podbijam wątek, ale może ktoś skorzysta z informacji.