Nóż do trybowania drobiu i innych rodzajów mięsa

Mięso przecina się dokładnie po środku nożem do filetowania, pozostawiając część nieobciętą. Po rozłożeniu z dwóch stron kawałek mięsa wygląda jak skrzydła motyla. Aby to zrobić starannie i oddzielić włókna we właściwym miejscu, będziesz potrzebować ostrego noża do odkostniania. Nóż do trybowania jest również nazywany nożem do odkostniania i nie należy go mylić z konwencjonalnymi nożami do wędlin i ryb. Posiada pewne właściwości, które odróżniają go od innych noży.

Warto przechowywać go wraz z innymi posiadanymi nożami z tej samej kolekcji. Razem tworzą one bowiem idealnie dobraną całość kompozycyjną. Nóż do trybowania drobiu i innych rodzajów mięsa zwykle ma gładkie ostrze. Zobacz szczegóły Maseczka ochronna trójwarstwowa jednorazowa, 170×95… Zobacz szczegóły Intensywny środek myjący, 25 kg | GASTRO STAR, FR…

W przypadku wybranych kolorów czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu do 2-3 tygodni. Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść wykonana z wytrzymałego i antypoślizgowego tworzywa polipropylenowego zapewnia prawidłowe i wygodne ułożenie w każdej dłoni. Ale nie tylko na tym polega urok micarty, która jest odporna na wilgoć, uderzenia i wszelkie kuchenne niespodzianki. Trzymasz w dłoni nóż z rękojeścią, która wytrwa przez bardzo długie lata. Bardzo wygodna rękojeść japońskich noży Tamahagane Kyoto SAN powstała z micarty, czyli warstw płótna łączących za pomocą żywicy. Japońskie noże Tamahagane Kyoto SAN o twardości sixty one stopni HRC doskonale naostrzysz na kamieniach ceramicznych.

Jest to długi, bo mierzący nawet 30 cm, i wąski nóż z gładkim ostrzem, bez ząbków. Świetnie sprawdza się przy krojeniu wędlin w cienkie plastry. Taki nóż używany jest także do porcjowania tortu i ciast. Gładko wchodzi w ciasto i pozwala na ukrojenie równych, niepokruszonych kawałków.

Każdy mannequin z tej popularnej kolekcji posiada jednolitą konstrukcję trzpienia – noże kuchenne są wykonywane techniką ręcznego kucia z jednego kawałka stali i jednolicie hartowane. Precyzja wykonania zapewnia doskonały balans i wyważoną konstrukcję, która gwarantuje gładkie i równe cięcie za każdym razem. Przejście od ostrza do rękojeści jest niemal niezauważalne, a sama rękojeść posiada ergonomiczny kształt zapewniający komfort użytkowania nawet podczas wielogodzinnej pracy. Ostrza, które jest precyzyjnie cięte laserowo wykonane zostało ze stali nierdzewnej. Dzięki bardzo wysokiemu stopniu twardości fifty six HRC noże z serii są porównywalne pod względem jakości i wytrzymałości z nożami kutymi. Ostry jak brzytwa, wygodnie i przede wszystkim pewnie leżący w dłoni, niezawodny i trwały – nóż kuchenny powinien posiadać wszystkie te cechy.