Wysoka jakość oryginalnych japońskich noży

Klasyczny nóż japoński różni się pod wieloma względami od europejskiego. Charakteryzuje się masywniejszą kolbą, co zwiększa uniwersalność narzędzia. Ma też wydłużony kształt ostrza przypominającym liść wierzby oraz jest ostrzony w sposób jednostronny.

Idealnym dodatkiem do prezentu w postaci noża do sushi jest kamień do ostrzenia, pochodzący prosto z Japonii. Zapraszamy do zapoznania się z naszym asortymentem, a także kontaktu, gdyby potrzebowali Państwo pomocy w wyborze odpowiedniego noża do krojenia. Każdy nóż do krojenia sushi i innych składników wyróżnia się wysoką jakością wykonania. Noże zostały wyprodukowane przez renomowanych na rynku azjatyckim producentów, dbających o każdy factor oryginalnych japońskich noży. Odporna na korozję stal nierdzewna, molibden, wanad oraz naturalne, dodatkowo impregnowane, drewno. Wysoka jakość oryginalnych japońskich noży, a także ich precyzyjne, bardzo cienkie ostrza sprawiają, iż wielu profesjonalnych kucharzy nie wyobraża sobie bez nich pracy.

W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche.